December 23, 2010

7 things i hate about kl!

Arghh,,,such a horrifying things that i never expect when i come to kl..perkara2 yang aku benci bila aku berada dekat kl ni!

1.Traffic jam
Arghh ini sudah semestinya perkara aku memang benci sekali..Bende ni korang sendiri pon tau kan..memang x dpt disangkal lagi..i hate it!

-bayangkan korang tersangkut dalam ni..arghh bosan-

2.Menunggu untuk naek lif
Haa ni lagi satu...nak naek lift pon kene tunggu dua puluh minit..mcm tunggu makanan kat kdai makan.dah la tu,,kene tunggu lagi dua tiga syif baru dapat naek..dalam tu pulak bersesak-sesak pulak tu..kadang2 aku tggu bosan sgt,,last2 turun naek tangga je..lagi sonang...tade orang nak berebut..hahaha..padan muka aku..

-macam ni la orang tunggu lift..hahaha..tadak la..maen2 je..-

3.Pegi jamban bayar lima hinggit..
Haaa amek kau..air kencing aku,,berak aku harge lima hinggit..rase2 lau dalam jamban tu siap ade pompuan seksi tape gak...takpon ade ps3 ke.bole gak maen mase ngah meneran kan..hahaha..tapi tade same je..juz a lil bit selesa je la..tu pown sbb aircond...

4.Pergi karok beratur mcm KFC bagi makan percuma..
Haa ini satu trend baru aku jumpe kat cni..pegi karok kene amek no giliran mcm dkat bank tu..pastu kene tunggu dlu smpy dye panggil ke kaunter..dah la orang rmy giler tahap hanjingss..perghh tak pnah aku tgk seramai mcm tu..pastu aku tnye akk aku,,mmg slalu mcm ni ka?akk aku ckp mmg...sbb tu jela karok yang ade dkat ngan area kitorang duduk..patutla..dgn populasi manusia2 kat area gombak ni yang dah meningkat,,ade satu je tmpat karok..naseb baek la Tronoh tmpat aku duduk tu byk tmpat karok...jgn la terjadik kat Tronoh..HAHA

-walauapepon tetap dapat karok..hehe-


5.Naek KTM berhimpit-himpit
Ini mungkin biasela bagi orang KL..aku pun biase pegi MidValley..Tp aku paling x suke bila ade dalam KTM nak pegi ke MV..perghhh dah la mcm tin sardin dalam tu...naseb baek la ade satu stesen je...Dalam KTM plak bole terasa segala kelembutan yang ade sama ada sedap tak sedap itu belakng cte..WAKAKAKA

-haa mcm ni la na naek KTM..adeyh-

6.Pegi tgk wayang beratur panjang tahap gaban
Satu lagi hal..bila nak tgk wyg je mesti beratur panjang giler babeng..tak kira la ari bese ke x...mmg panjang..dah la tu..ade satu tmpat ni,,dah tau panjang,,dye bleh bukak satu kaunter je..aje panas hati...orang beratur bagai nak rak...adeyh..naseb2..tapi tetap aku suke tengok wayang..tengok cite hantu kak limah bez jugak...pegi duduk kapel sit sorang2,,makan popcorn pastu gelak kuat2...HAHA..aku suke..

7.Pergi shopping complex ramai gile orang..
Pegi shopping complex mmg bez..tp bile dah ramai umat manusia jadik x bez..sbb sakit mate memandang..disbbkan terlalu sesak..nak beli pape pon tak jadik sbb ramai giler..jalan ckit je terlanggar orang..

aku rase tu je kot..ckup la tu..nak byk2 buat ape...haha..well ini bukan penghalang tok aku enjoy n have some fun here...heee..



5 comments:

muaz said...

nice post bro...haha

moga said...

hahaha..tulus dari hati..

NoraSyieda said...

kalo x jem, x beratur di sana sini, x crowded.. tu tmpt bkn KL namanye deq.. tu kat hutan simpan.. hehe..
aipp.. x dtg putrajaya pun?? ceitt!

iEka said...

nak tenang sunyi sepi pegi hulu2 kuala ke...haha
yg boleh dengar ungaas pepagi..burung berkicau..hahah

Dewi Aja said...

Perkenalkan, saya dari tim kumpulbagi. Saya ingin tau, apakah kiranya anda berencana untuk mengoleksi files menggunakan hosting yang baru?
Jika ya, silahkan kunjungi website kami http://kbagi.com/ atau www.facebook.com/kumpulbagi/ untuk info selengkapnya.

Di sana anda bisa dengan bebas share dan mendowload foto-foto keluarga dan trip, music, video, filem dll dalam jumlah dan waktu yang tidak terbatas, setelah registrasi terlebih dahulu. Gratis :)