December 23, 2010

7 things i hate about kl!

5 comments
Arghh,,,such a horrifying things that i never expect when i come to kl..perkara2 yang aku benci bila aku berada dekat kl ni!

1.Traffic jam
Arghh ini sudah semestinya perkara aku memang benci sekali..Bende ni korang sendiri pon tau kan..memang x dpt disangkal lagi..i hate it!

-bayangkan korang tersangkut dalam ni..arghh bosan-

2.Menunggu untuk naek lif
Haa ni lagi satu...nak naek lift pon kene tunggu dua puluh minit..mcm tunggu makanan kat kdai makan.dah la tu,,kene tunggu lagi dua tiga syif baru dapat naek..dalam tu pulak bersesak-sesak pulak tu..kadang2 aku tggu bosan sgt,,last2 turun naek tangga je..lagi sonang...tade orang nak berebut..hahaha..padan muka aku..

-macam ni la orang tunggu lift..hahaha..tadak la..maen2 je..-

3.Pegi jamban bayar lima hinggit..
Haaa amek kau..air kencing aku,,berak aku harge lima hinggit..rase2 lau dalam jamban tu siap ade pompuan seksi tape gak...takpon ade ps3 ke.bole gak maen mase ngah meneran kan..hahaha..tapi tade same je..juz a lil bit selesa je la..tu pown sbb aircond...

4.Pergi karok beratur mcm KFC bagi makan percuma..
Haa ini satu trend baru aku jumpe kat cni..pegi karok kene amek no giliran mcm dkat bank tu..pastu kene tunggu dlu smpy dye panggil ke kaunter..dah la orang rmy giler tahap hanjingss..perghh tak pnah aku tgk seramai mcm tu..pastu aku tnye akk aku,,mmg slalu mcm ni ka?akk aku ckp mmg...sbb tu jela karok yang ade dkat ngan area kitorang duduk..patutla..dgn populasi manusia2 kat area gombak ni yang dah meningkat,,ade satu je tmpat karok..naseb baek la Tronoh tmpat aku duduk tu byk tmpat karok...jgn la terjadik kat Tronoh..HAHA

-walauapepon tetap dapat karok..hehe-


5.Naek KTM berhimpit-himpit
Ini mungkin biasela bagi orang KL..aku pun biase pegi MidValley..Tp aku paling x suke bila ade dalam KTM nak pegi ke MV..perghhh dah la mcm tin sardin dalam tu...naseb baek la ade satu stesen je...Dalam KTM plak bole terasa segala kelembutan yang ade sama ada sedap tak sedap itu belakng cte..WAKAKAKA

-haa mcm ni la na naek KTM..adeyh-

6.Pegi tgk wayang beratur panjang tahap gaban
Satu lagi hal..bila nak tgk wyg je mesti beratur panjang giler babeng..tak kira la ari bese ke x...mmg panjang..dah la tu..ade satu tmpat ni,,dah tau panjang,,dye bleh bukak satu kaunter je..aje panas hati...orang beratur bagai nak rak...adeyh..naseb2..tapi tetap aku suke tengok wayang..tengok cite hantu kak limah bez jugak...pegi duduk kapel sit sorang2,,makan popcorn pastu gelak kuat2...HAHA..aku suke..

7.Pergi shopping complex ramai gile orang..
Pegi shopping complex mmg bez..tp bile dah ramai umat manusia jadik x bez..sbb sakit mate memandang..disbbkan terlalu sesak..nak beli pape pon tak jadik sbb ramai giler..jalan ckit je terlanggar orang..

aku rase tu je kot..ckup la tu..nak byk2 buat ape...haha..well ini bukan penghalang tok aku enjoy n have some fun here...heee..



cuti2 kl!

2 comments
Assalamualaikum pembuka bicara...
fuhh dah lama dah tak update blog ni,,dah bersawang habis dah..hurmm..ouh hari ni sungguh memenatkan.berjalan dari tgh hari smpy la nak ke maghrib..pegi la ke SOGO tempat bershopping kesukaan buah hatiku,,n then pegi ke kota damansara,tempat datuk2 je situ..haha..lately aku tak dapat nak mengupdate blog ni sbbkan aku yang berada di kl right now..so,im juz getting lazy to open my lappy for updating ma blog.. n my goddamn e75 plak bleh buat hal..celaka kau handset.DAMN YOU!aku campak ko ke laut baru tau..nasib baek la handset jamban ade..tu jela berjasa kepada aku..HAHA..What am i doing in da huge "stone-and-rock-city" actually?Well,,juz nak menenangkan fikiran dan melepak di tempat..well its kind of fun melepak dekat kl ni...
   Bole la pegi maen roller coaster ngan budak kecik,,duk p makan onaki or wutever japanese food yang aku x gheti nak sebut(orang tu gheti kot ckp jepun..hehe) yang dibelanje oleh akak aku,,,n activites yang aku susah nak  buat dkat Johor...But,dkat cni laen..aku tak bole melepak dengan mmbr biase aku,,x bole nak merancang ape2 aktiviti utk member2 aku...tp tapela...mencari pengalaman..orang tua kate "jauh perjalanan luas pengalaman" ye dak?
but deep it my heart,,i miss my hometown..arghh...dammit!

December 09, 2010

Tagging-one minute please.

8 comments
Aku telah ditag beberapa kali oleh rakan-rakan aku sebelum ini.tapi rasanya ini kali pertama aku sempat untuk membuat entry pasal tag ni..so,,aku mengambil sedikit masa untuk membalas tag ini...iyarghhh
1. Adakah anda rasa anda HOT ?
aah memang panas,,sebab kipas kene kongsi ngan malik.


2. Update wallpaper anda guna sekarang .





3. Cerita about this picture .
Gambar kucing yang comel seperti aku bersama seekor itik dan juga seekor haiwan yang tak dapat dikenal pasti di atas kertas surat khabar ape ntah aku tatau.cukup?

4. Kali terakhir makan pizza .
rasanya bulan lepas.tak ingat baper haribulan.melantak baek punya kat pizza sambil usha awek pizza.

5. Lagu terakhir anda dengar ?
secret-one republic

6. Apa yang anda buat selain selesaikan tag ini ?
Tengok malik sedang tidur terbongkang.

7. Selain nama sendiri , anda di panggil dengan nama apa ?
Moga,Gaban,Encik Gaban,Big boss,Brade dan seangkatan dengannya.

8. Tag lagi lima orang .
Rahimi rozali a.k.a apek
Muaz a.k.a Muaz
Ismail a.k.a Mail
Faiqah a.k.a Fekqah
Ayub Khalid a.k.a Ayoub

9. Siapa orang nombor 1 dengan anda ?
Jiran sebelah bilik aku..seorang yang rapat di sisi aku.kalau tak ajak makan mula meragam..haha..player-to-be..berusaha bersungguh-sungguh pek..hahaha..tapi baek kau jadik setia yerk..haha..baik hati tapi satu prinsip yang dia pegang "I`m a devil when it comes to football"
 
10. Katakan sesuatu pada orang nombor 5 .
Mat moto..Member sehidup semati.sanggup terjun gaung selamatkan member..cewwah.

11. Nombor 3 ada hubungan dengan siapa ?
Budak sekolah dye..cik azlin namenye..dah kawin belum nikah je..

12. Bagaimana pula dengan nombor 2 ?
Seorang lelaki moden yang sunnguh berjiwa up-to-date.tapi mungkin lebih menyukai gadis kampung..wakaka..ntah mane aku tau..

13. Kata-kata cinta kepada orang nombor 4 .
*18SX The words have been removed as it is not allowed for public view.

14. Berikan 4 fakta yang anda tahu tentang orang yang anda tag .
Kawan-kawan SATU U aku.
Gila cool dyorang ni..sumpah tade pengganti tempat diorang
Budak gila2 yang suka menceriakan hidup aku..huhuhukawan sampai mati.♥

Minggu yang seronok.

2 comments
Balik ke rumah memang seronok.jumpa member lama,,jalan-jalan ke sana ke mari.waaaa.beznye..esok pergi jenjalan dengan kawan-kawan..waaa...

-mamek da don berada di rumah aku(sori pinjam gamba kau..haha)

yeay2..esok nak jalan-jalan...hahaha



underconstruction,,again.

0 comments
hai macha-macha sekalian..sama ada korang sihat atau tak,,lantak korang..agagaga..
lama gila aku tak menyarut dalam belog ini..so dah tiba masanya kena menghabiskan masa di dalam belog ini.
im tryin to construct back my belog.its kind a borink stuff..tp terpaksa la sbb nak nampak cool cikit..
tq,